Serviceflats

Zelfstandig wonen in serviceflats

Je eigen plek, met alle nodige privacy, maar die voldoende werd aangepast aan jouw noden: dat is kort samengevat de definitie van een serviceflat. Serviceflats zijn dan ook de ideale oplossing voor senioren die hun zelfstandigheid op vlak van wonen willen behouden, maar die eveneens nood hebben aan aangepast comfort. Residentie Parkhof in Herent (vlakbij Leuven) heeft hetzelfde doel als zulke serviceflats, maar vult dit aan met nóg meer voordelen en diensten voor zijn bewoners. In wat volgt ontdek je meer over serviceflats en over de meerwaarde die residentie Parkhof biedt.

Wat zijn serviceflats?

Serviceflats zijn appartementen waar ouderen die nog voldoende zelfredzaam zijn, zelfstandig kunnen wonen. De flats zijn zodanig aangepast dat ze een optimale veiligheid en comfort garanderen. Er zijn bijvoorbeeld weinig of geen trappen, de badkamer en keuken zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, er is een alarmsysteem,... Op die manier vormen serviceflats een tussenoplossing tussen volledig zelfstandig wonen in je eigen huis en een verblijf in een woonzorgcentrum.

Investeren in serviceflats

De toenemende vergrijzing in ons land is een feit. We leven steeds langer en het spreekt voor zich dat we op een comfortabele manier ouder willen worden. Het aantal benodigde serviceflats zal de komende jaren daarom ook alleen maar toenemen. Door nu alvast te investeren in serviceflats investeer je ook in jouw toekomst. Bij Parkhof kan je alvast een van onze serviceflats huren wanneer je nog goed te been bent, en van zodra je meer hulp nodig hebt kan je een beroep doen op onze zorgmogelijkheden. Voor elke bewoner bieden we een pakket op maat aan!

Serviceflats versus assistentiewoningen

Serviceflats bieden verschillende voordelen voor senioren die graag zelfstandig willen wonen. Als erkende groep van assistentiewoningen gaat residentie Parkhof hier nog een stap verder in.
Onze appartementen bieden namelijk een waaier aan mogelijkheden aan die de traditionele serviceflats niet hebben. Zo is er in Parkhof een secretariaat dat steeds controleert wie de residentie binnenkomt, worden er diverse activiteiten georganiseerd voor de bewoners, is er een wellness en een zwembad, een schoonheidssalon,... En ook wanneer je zorgbehoefte groeit reiken wij tal van mogelijkheden aan op jouw maat.

Parkhof: serviceflats met een unieke toets

Residentie Parkhof geeft senioren de kans om zelfstandig en kwalitatief te wonen in een appartement. In tegenstelling tot serviceflats combineren wij dit met een erg uitgebreid aanbod aan diensten waar je ten volste van kan genieten, zonder het gevoel te hebben dat je in een zorginstelling verblijft. Voor verdere informatie over onze flats kan je ons steeds vrijblijvend contacteren op het nummer 016/589.500 of op het e-mailadres info@parkhof.be.